چاپ روی کیسه پارچه ای یکی از هنرهای دستی می باشد که به واسطه آن می توان طرح های متنوعی را ایجاد نمود. عموما روشی که برای این کار مورد استفاده قرار می گیرد، چاپ سیلک است. امروزه مشاغل صنعتی، تجاری و اداری برای تبلیغ نمودن فعالیت های خود از روش های متعددی بهره می برند. می توان گفت ایده پردازی های مختلف را به کار می گیرند تا تبلیغ آن ها بر روی مخاطب تاثیر خود را بگذارد که یکی از آن ها استفاده از کیسه های پارچه ای می باشد که نقش ها و یا برندهای مختلف بر روی آن چاپ شده باشد. همچنین با به کار گیری این روش می توانند دوستی خود با محیط زیست را اعلام کنند.

از این رو با تیکارنگ همراه باشید تا صفر تا صد چاپ سیلک بر روی کیسه پارچه ای را بدانید.

چاپ سیلک بر روی کیسه پارچه ای

آموزش چاپ روی کیسه پارچه ای

چاپ سیلک را می توان در بین هنرهایی قرار دارد که به واسطه دست انجام می گیرد. این نوع چاپ را می توان به صورت اتومات و با استفاده از دستگاه های مخصوص که با همین نام خوانده می شود انجام داد. این روش باعث می شود تا سرعت عمل بالا برود و روزانه تیراژهای بالایی را تکمیل کرد.

برای موفق شدن در یک رشته هنری اولین چیزی که مورد بررسی قرار می گیرد و به نوعی اهمیت بسیار بالایی دارد، دید هنری یا خلاقیتی است که وجود دارد. هر چقدر نمونه کارهای ایجاد شده یونیک تر باشد، به همان اندازه نیز نمونه طرفداران بسیاری  دارد. رنگ شناسی نیز در این میان اهمیت زیادی را پیدا کرده است. ترکیب رنگ ها و نحوه استفاده از آن ها می تواند کار شما را بسیار خلاق جلوه دهد.

چاپ سیلک یکی از قدیمی ترین روش هایی است که برای طرح انداختن بر روی کیسه های پارچه ای و یا موارد مشابه از آن بهره گرفته می شود. استفاده از این چاپ مزیت هایی را با خود به همراه دارد که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تنوع رنگ این نوع چاپ بسیار بالاست. از این رو می توان انواعی از کیسه های پارچه ای را در رنگ ها کاملا متفاوت ایجاد نمود.
  • شستشوپذیری بالایی دارد. بدین صورت که شما می توانید در شرایطی برای شستن آن ها اقدام کنید و به صورت چنده باره از آن ها استفاده نمایید. بدون اینکه تغییری در شکل ظاهری آن ها به وجود آید و یا از کیفیت آن ها کاسته شود.
  • قیمت مناسبی که این نوع چاپ به خود اختصاص داده است، یکی دیگر از امتیازات به حساب می آید.

اگر آموزش چاپ روی کیسه پارچه ای توسط تیکارنگ را تهیه کرده اید، تمامی امتیازات بالا دیده می شود. از این رو شما می توانید بدون هیچ نگرانی ای کارهای سفارشی خود را به انجام بدهید.

آموزش چاپ روی کیسه پارچه ای با خرید dvd آموزشی

همواره افرادی وجود دارند که به دنبال نوآوری هستند و با ایده گرفتن سعی در راه اندازی یک کسب و کار را دارند. کسب و کار با استفاده از این چاپ می تواند انتخاب مناسبی باشد. زیرا برای شروع به کار نیاز به یک تولیدی بزرگ نیست و تنها با داشتن یک کارگاه کوچک می توانید کار خود را شروع کنید و سپس آن ها را گسترش دهید.

در ابتدای کار نیاز است تا این کار را به خوبی بلد  و به نوعی در آن مهارت لازم را داشته باشید. از این رو در ادامه می توانید آموزش چاپ روی کیسه پارچه ای را بخوانید.

به طور کلی این آموزش به سه دسته کلی تقسیم می شود:

  • قبل از چاپ
  • مرحله چاپ
  • بعد از چاپ

با مرحله قبل از چاپ آشنا شوید

قبل از اینکه کار چاپ را شروع کنید باید طراحی های مورد نظر انجام شود و مرحله ساخت شابلون، کلیشه فیلم و زینک نیز تمام شود. هر چقدر این موارد از کیفیت بالاتری برخوردار باشند، به همان اندازه نیز خروجی چاپ بهتر خواهد بود. برای اینکه بتوان شابلون را ساخت نیاز است تا موادی همچون توری ها (توری ابریشم)، کلاف چوبی، میز نور (صنعتی یا ساده) و فلز برای ترکیب کردن مواد لاک و حساس کننده تهیه شوند.

در انتخاب توری خود باید نهایت دقت را داشته باشید و سعی کنید نوع لطیف تر و متراکم تر آن را انتخاب نمایید. زیرا این ویژگی ها نشان دهنده کیفیت برتر توری است. یکی از بهترین کشورهایی که تولید کننده این محصول می باشد، سوئیس است ولی در کنار آن نوع ایرانی، آلمانی، ایتالیایی و ژاپنی نیز نوع با کیفیت آن را عرض می کنند.

مش توری و یا شماره توری مش که به صورت ۲۰ تا ۱۶۵ می باشد برای چاپ بر روی کیسه های پارچه ای باید مناسب ترین ها انتخاب شوند.

بعد از انتخاب نوع مش توری نوبت آن است تا لاک و حساس کننده را درست کنیم. نسبت لاک و حساس کننده موردی است که در ترکیب کردن باید رعایت کنید. برای اینکه شابلون آماده شود باید آن را توری بکشیم.

برای شابلون سازی دو نوع میز می تواند مورد استفاده قرار بگیرد:

  • میز نور صنعتی
  • میز نور مهتابی ساده

تعداد لامپ هایی که برای میز باید انتخاب شود، به اندازه میز، شدت تابش نور، ولتاژ و عوامل دیگر بستگی دارد. در زمانی که نور دهی انجام می شود شابلون با ساختاری که دارد باعث عکاسی از مواد حساس می شود. همچنین مقدار زمانی که برای اینکار باید در نظر گرفته شود به طرح و میزان نور بستگی دارد.

به مرحله چاپ رسیدید

بعد از اینکه مرحله قبل از چاپ را پشت سر گذاشتید وارد مرحله دوم یعنی چاپ می شوید. این مرحله نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد و چگونگی روند آن با در نظر گرفتن نوع چاپ انجام می شود.

چاپ سیلک دستی بهترین گزینه برای چاپ روی کیسه پارچه ای

اگر چاپ سیلک شما به صورت دستی باشد میز چاپ شامل مجموعه ای از  دستگاه چاپ دستی، شابلون است. همچنین جنس میز چاپ شما نیز اهمیت دارد و باید به صورت ورق و یا mdf شیشه باشد.

چاپ سیلک اتوماتیک

در چاپ سیلک اتوماتیک روند کار با استفاده از دستگاه هایی همچون پنوماتیک، مسطح و گرد زن دنبال می شود که می توانند بر روی تمامی سطوح طرح مورد نظر را ایجاد کنند.

انتقال طرح

برای اینکه بتوان طرح مورد نظر و نهایی را بر روی کیسه پارچه ای چاپ کرد، باید کاردک تهیه شود که نوع مرغوب آن در اولویت است. کشور فرانسه و آلمان در صدر تولیدکنندگان برتر این لاستیک هستند.

اگر چاپ شما به صورت مسطح باشد، نوع لاستیک انتخابی باید به صورت پهن باشد. اگر چاپ مورد نظر به صورت گرد بوده، لاستیک شما نیز باید از شکل ظاهری باریک برخوردار باشد.

در نوع اتوماتیک قضیه کمی فرق می کند. بدین صورت که در ابتدا باید بدانید موارد به صورت متری به فروش می رسد. در رابطه با لاستیک کاردک به این مورد توجه داشته باشید که بعد از اتمام کار چاپ، رنگ باید به طور کامل پاک شود. دلیل آن نیز این است که پس از خشک شدن، رنگی که بر روی لاستیک کاردک وجود دارد، از بین نرود.

مرحله بعد از چاپ را می توانید شروع کنید

بعد از اینکه مرحله دوم را به پایان رساندید، نوبت به شروع مرحله بعد از چاپ است. در این مرحله باید چاپ هایی که انجام شده اند به طور کامل خشک شوند تا رنگی که بر روی آن ها زده شده است، به طور کامل تثبیت شود. به طور کلی این مرحله نیز در سه روش مجزا انجام می گردد که به صورت زیر هستند:

  • بندکشی
  • خشک کن قفسه ای
  • خشک کن حرارتی (نوار نقاله)

بندکشی

بندکشی یکی از روش هایی است که برای تکمیل شدن نیازمند زمان تقریبا بالایی است. البته این روش کاربرد زیادی را در چاپ سیلک به روش سنتی پیدا کرده است. طریقه کار بدین صورت است که چاپ های انجام شده را مانند بند لباس آزاد می کنیم.

خشک کن قفسه ای

برای خشک کردن رنگ می توان از خشک کن قفسه ای نیز استفاده کرد. این خشک کن به صورت ۵۰ طبقه طراحی شده است وبه راحتی می توان آن را جا به جا و یا حمل کرد. همچنین فضایی که این خشک کن اشغال می کند، زیاد نیست.

خشک کن حرارتی (نوار نقاله)

آیا برای چاپ روی کیسه پارچه ای خشک کن حرارتی نیاز است؟

معمولا در کارگاه هایی که به تعداد بالا سفارش دارند، به منظور سرعت بخشیدن به کارهای خود از خشک کن حرارتی بهره می برند. وقتی چاپ مورد نظر در درون دستگاه گذاشته شد، بلافاصله پس از خروج خشک می شود و می توان در طور روز تعداد بالایی  از کارها را به جلو برد. همچنین برای به انجام رساندن این کار نیازی به تعدد نیرو وجود ندارد.

تمامی مراحل آموزش چاپ روی کیسه پارچه ای گفته شود. اگر قصد انجام دادن این کار را دارید، رعایت کردن تمام مواردی که گفته شد، بسیار حائز اهمیت است.

رنگ های چاپ سیلک و رنگ چاپ روی کیسه پارچه ای

رنگ یکی از اصلی ترین ملزومات چاپ سیلک می باشد. به همین علت در انتخاب آن ها باید نهایت دقت و توجه را داشت و بهترین کیفیت آن را انتخاب کرد. رنگ ها انواع مختلفی را دارند ولی کاربردی ترین آن ها شامل موارد زیر می باشند:

رنگ R.S

از این رنگ در موارد زیر بهره گرفته می شود:

  • قطعات صنعتی abc
  • پلی اتیلن
  • نایلون
  • جعبه
  • جلد مدارک
  • کارتن
  • ظروف یکبار مصرف

رنگ pp

از رنگ pp در چاپ سیلک برای قطعات صنعتی و پوشه دکمه دار استفاده می شود.

رنگ pvc

برای مواردی همچون نایلون، نایلکس و جعبه از رنگ پی وی سی بهره گرفته می شود. همچنین در صورت استفاده باید به این نکته توجه کنید که این رنگ خیلی زود خشک می شود.

رنگ مورد استفاده در کیسه های پارچه ای

برای اینکه بتوان کیسه های پارچه ای را رنگ نمود، از رنگ های مخصوص و مناسب آن استفاده کرد که در کلاس و یا سی دی های اموزشی به صورت کامل بیان می شود.

به این نکات در انتخاب رنگ توجه کنید

هنگامی که قصد انتخاب رنگ را دارید، باید به هارمونی و تناسب بین رنگ و خود کالا نیز دقت کنید. تمام محصولات باید از زیبایی ویژه ای برخوردار باشند که در صورت عدم رعایت این موضوع، کار نهایی آن طور که باید جلوه نخواهد داشت.

به طور کلی پنج رنگ در صنعت چاپ سیلک وجود دارند. آبی، قرمز، زرد، مشکی و سفید این رنگ ها بوده اند. در صورت نیاز به رنگ های ثانویه و یا فرعی این رنگ ها را با یک دیگر ترکیب می کنند.

کاربردهای دیگر چاپ سیلک در چاپ روی کیسه پارچه ای

چاپ سیلک کاربردهای دیگری را نیز در صنعت پیدا کرده است و به نوعی می توان گفت که گستردگی این هنر بسیار زیاد است. از این رو همه ساله طیف وسیعی از کالاهایی که با چاپ سیلک تزئین می شوند، به بازار عرضه می گردند. از این کاربردها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

خودروسازی، الکترونیک، برچسب، پلاک، ظروف غذا و چینی، چاپ بادکنک، صنعت کاشی، پلاستیک، فیلتر روغن خودرو، پوشه دکمه دار، نایلون، نایلکس، کالاهای پزشکی، مواد غذایی و لبنی، اسباب بازی، محصولات بهداشتی و آرایشی و…

یادگیری چاپ کیسه های پارچه ای را  از کجا ؟

اگر برای کسب و کار خود به جای استفاده از کیسه های پلاستیکی به دنبال کیسه های پارچه ای هستید، باید گفت یکی از بهترین تصمیم هایی که می توانستید به انجام برسانید، همین ایده بود. این کیسه ها به عنوان دوستدار محیط زیست نیز شناخته شده اند و می توان از آن ها برای چندین بار و در شرایط مختلف نیز استفاده کرد.

اگر به دنبال مکانی برای ثبت طرح و یا لوگوی خود بر روی کیسه های پارچه ای هستید، تیکارنگ می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. چرا که دلایل مختلفی وجود دارند تا این فروشگاه اینترنتی را انتخاب کنید. از جمله:

  • سفارشات اموزشی شما در کمترین زمان ممکن آماده برای ارسال می شوند.
  • آموزش چاپ روی کیسه پارچه ای شما در بهترین کیفیت آماده خواهند شد.
  • رنگ های ارایه شده کیسه های از قابلیت شستشو برخوردار هستند.
  • در صورت سفارش مجموعه اموزشی چاپ روی کیسه پارچه ای، محصول شما بین ۲۴ تا ۷۲ ساعت به دستتان خواهد رسید.

پکیج آموزشی چاپ بر روی کیسه پارچه ای را ببینید

نویسنده مقاله: هانیه ولک